Agility SM-joukkueilmot

Vuoden 2020 agilityn suomenmestaruuskilpailu 21.-23.8.2020

Kilpailupaikkana toimii

Perjantaina on normaalit 3-luokkien kilpailut, lauantaina ja sunnuntaina kilpaillaan yksilö- ja joukkuesuomenmestaruuksista. Tarkemmat aikataulut julkaistaan Kilpailijoille -sivuilla.

Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi ja hänen on oltava Suomen kansalainen. Ohjaaja edustaa sitä yhdistystä, jonka kilpailulisenssillä hän kilpailee. Kilpailulisenssinhaltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä.

Osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin. Kiimassa olevan nartun tulee käyttää juoksusuojaa kilpailupaikalla ja sen talutushihnaan tulee sitoa punainen nauha merkiksi juoksuajasta. Juoksusuoja poistetaan kilpailusuorituksen ajaksi. Kiimassa oleva narttu kilpailee kuitenkin normaalisti kisanumeronsa osoittamalla paikalla lähtöjärjestyksessä.

 

Joukkue-SM-kilpailujen 2020 koirakoiden lukumäärä ja valintakriteerit

Joukkuekilpailu

Joukkuekilpailuun osallistuvien koirien tulee omata kilpailuoikeus 3-luokkaan. Joukkue muodostuu 3-5 koirakosta, joista korkeintaan 4 koirakkoa suorittaa yhden radan. Ns. varakoirakko voi olla eri koirakko hyppy- ja agilityradalla. Karsintaratana toimii hyppyrata ja finaali käydään agilityradalla. Saman joukkueen koirakot juoksevat suoritusosuutensa peräkkäin. Sekä hyppy- että agilityradalta lasketaan kolmen parhaan koiran tulokset yhteen, jolloin yhteistulos ratkaisee joukkue Suomenmestaruuden.

Edustusoikeuden joukkuekilpailussa voi jatkossa siirtää oman lisenssiseuran lisäksi rotuyhdistykseen (tai rotua harrastavaan yhdistykseen), mikäli koira kuuluu ko. rotuun. Seurat, jotka eivät saa omaa joukkuetta joukkuekilpailuun, voivat yhdessä koota ns. yhdistelmäjoukkueen kyseisten seurojen lisenssillä kilpailevista koirakoista.

JANKK kustantaa yhden joukkueen kustakin säkäluokasta SM-kisaan. Mikäli joukkuevalinnoissa joudutaan tekemään karsintaa, karsinta suoritetaan SAGIn viimeisimmän mahdollisen ranking-listan mukaan.


SM-sivut

Hakemukset viimiestään 19.07.2020