Ryhmät

RYHMIEN KUVAUKSET

ALKEET

Ryhmä on rally-tokosta kiinnostuneille, aloitteleville harrastajille. Koiran tulee osata tokon perusteet (seuraa, istu, maahan). Ryhmässä tutustutaan rally-tokoon lajina ja opetellaan lajin perussäännöt. Lajiin tutustutaan monipuolisesti kokeilemalla eri liikkeitä eri luokista. Ohjaajan alaikäraja kurssille on 12 vuotta. Alkeiskurssilla on kaksi kouluttajaa läsnä joka tunnilla.

ALO

Alokasluokan tehtäviin keskittyvä kurssi, jossa käydään läpi ALO-luokan kyltit. Alokasluokka suoritetaan koira kytkettynä. Ohjaajan tulee olla käynyt rally-tokon alkeiskurssi. Ohjaajan alaikäraja kurssille on 12 vuotta.

AVO

Avoimen luokan tehtäviin keskittyvä kurssi, jossa käydään läpi avoimen luokan kyltit. Koirakon tulee osata alokasluokan kyltit. Koiran tulee olla hallittavissa kytkemättä.

VOI

Ryhmä on tarkoitettu edistyneille koirakoille. Ryhmässä käydään läpi voittajaluokan kyltit. Koirakon tulee osata ALO- ja AVO-luokan kyltit ja oltava ehdottomasti hallinnassa ilman hihnaa.

VOI-MES

Ryhmä on tarkoitettu edistyneille koirakoille. Ryhmässä keskitytään voittaja- ja mestariluokan tehtäviin. Ryhmän lopullinen taso määräytyy ryhmäläisten mukaan. Koirakon tulee osata ALO- ja AVO-  luokan kyltit ja koiran on oltava ehdottomasti hallinnassa ilman hihnaa.

TEEMA-RYHMÄ

Joka tunnilla on eri teema, johon keskitytään esimerkiksi suorituspaikat, ohjaajan tehtävät, koiran tehtävät, yhteistyö, häiriöt, takapäänkäyttö, peruutukset, merkki tai käännökset.

Ryhmä on tarkoitettu tavoitteellisille rally-tokoilijoille, joilla on jo jonkin verran kisakokemusta (ei luokkarajoitusta, mutta tietää mitä kisaaminen on ja koira on hallinnassa)

Ryhmässä tärkeintä on hyvä motivaatio ja sitoutuneisuus treenaamaan myös kotona.

KISARATA-RYHMÄ

Ryhmässä treenataan pelkästään ratoja. Harjoitellaan kisaradalla toimimista ja kisasuorituksia. Joka tunti on ryhmän tason mukainen erilainen rata, joko ALO ja AVO radat tai VOI ja MES radat. Ryhmä sekä rakentaa että purkaa radat yhdessä.