Ryhmät ja niiden kuvaukset

Janakkalan koirakerhossa järjestetään mahdollisuuksien mukaan alla lueteltuja kursseja. Kursseillä opitaan pohjatiedot kotona tehtävää opettelelua varten, ja onkin muistettava, että tärkein työ varsinkin pennun, nuoren tai aloittelevan koiran opettamisessa tehdään kotioloissa.

Lisäksi JANKKissa järjestetään erilaisia teemakoulutuksia, mm. paikallamakuusta, noudoista sekä vaikkapa koiran kyvystä erotella ja kuunnella eri käskyjä.

Ryhmiin ilmoittaudutaan aina ennen koulutusten alkua, ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan etusivulla.

Ryhmien kuvaukset

Pentukurssi

Pentukurssilla opetellaan koirankoulutuksen perustaitoja. Kurssi on tarkoitettu alle 6 kuukauden ikäisille pennuille. Pennut voivat osallistua kurssille omalla vastuulla, vaikka kaikkia rokotuksia ei olisikaan vielä saatu nuoresta iästä johtuen. Ryhmässä harjoitellaan mm. lähellä pysymistä, kontaktia ja yhteistyötä ohjaajan kanssa, palkitsemista, luopumista, rauhoittumista, leikkimistä sekä muita pikkupentujen perustaitoja. Pentukurssilla ei vaadita JANKK:n jäsenyyttä. 

Perustaidot

Perustaidot kurssille opetellaan koirankoulutuksen alkeita ja perusjuttuja, kuten istu, maa, odota/paikka, luoksetulo sekä seuraaminen. Kurssilla käydään läpi myös koiran kanssa leikkimistä ja sen palkkaamista sekä asioista ja tavaroista luopumista. Samalla luodaan pohjatiedot ja -taidot koiraharrastuksille kuten tottelevaisuuskoulutukselle sekä rallytokolle. Tämä kurssi korvaa aiemmin olleet itu- ja arkitottis -kurssit. 

Tokon alkeet

Tokon alkeet sopii nuorille ja myös aikuisena aloittaville koirille. Alkeisryhmässä harjoitellaan perusasioita: kontakti, häiriönsieto, motivointi/palkitseminen, seuraaminen, luoksetulo, istu, maahan, seiso, paikka, hyppy jne. Harjoittelun tähtäimenä on luoda perusteet tokon alokasluokkaan osallistumiselle.

Kilpailevat ALO-AVO

Ryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat aloittamassa kilpailemisen/kilpailevat alokas- tai avoimessa luokassa ja aikovat jatkaa kilpailemista. Ryhmässä keskitytään alokas- ja avoimen luokan liikkeisiin ja opetellaan jo ylempien luokkien liikkeitä. Koirakohtaisten harjoitusten lisäksi tehdään paikallaoloja sekä häiriönsietoharjoituksia.

Kilpailevat VOI-EVL

Ryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka kilpailevat voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa ja aikovat jatkaa kilpailemista. Ryhmässä keskitytään voittaja- tai erikoisvoittajaluokan liikkeisiin, kasvatetaan häiriönsietoa. Koirakohtaisten harjoitusten lisäksi tehdään paikallaoloja sekä häiriönsietoharjoituksia. Ryhmän jäsenet sitoutuvat auttamaan ja osallistuvat muiden ryhmäläisten treenipulmien ratkomiseen.

Tavoitteelliset tokoilijat eli TT-ryhmät

Ryhmä on tarkoitettu tavoitteellisille tokoilijoille. Koiran iällä tai koirakon tasolla ei ole merkitystä, tärkeintä ovat motivaatio ja tavoitteet. Toiveena on, että ohjaajalla on jo kokemusta koiran kouluttamisesta/kisaamisesta tokossa. Ryhmässä harjoitellaan kullekin koirakolle ajankohtaisia liikkeitä ja tehdään samalla häiriönsietoharjoitusta. Ryhmän jäsenet sitoutuvat auttamaan ja osallistuvat muiden ryhmäläisten treenipulmien ratkomiseen. Ryhmä tukee ja toteuttaa treenaajan toiveet sekä antaa palautetta ja ideoita.