Control Unleashed- koultus 20.11.2022

Marraskuussa on mahdollisuus päästä tutustumaan Control Unleashed maailmaan Suomen ensimmäisen CU-sertifikaatin saaneen kouluttajan Saara Uljaan johdolla! Koulutus sopii kaikille iästä ja lajista riippumatta!

 

Mikä ihmeen CU? Saara kertoo sivuillaan Control Unleashed -harjoituksista mm. seuraavia asioita: Control Unleashed harjoitusten kautta koiralle opetetaan vireensäätelyä, ohjaajafokusta, keskittymistä, rauhoittumista ja häiriönsietoa koiraa kuunnellen. Harjoituksista on hyötyä niin arkielämässä kuin erilaisissa koiraharrastuksissa eteentulevissa tilanteissa. Taitoja opetetaan koiralle erilaisten koulutuspelien avulla. CU-ohjelman periaatteena on koiran ja ihmisen aito vuorovaikutus ja vuoropuhelu, koiran eleiden lukeminen sekä koiran tunnetilojen mukaan toimiminen, koiran oma-aloitteisuuden ja omaehtoisuuden tukeminen, ja näiden kaikkien avulla koiran voimaannuttaminen. Harjoitukset suunnitellaan etukäteen, jotta koiralla on aina mahdollisuus onnistua. https://lystitassun.net/control-unleashed/

Koulutuspäivä: Tarkoituksena olisi pitää CU-koulutuspäivä 20.11.. Jäsenistöllä on mahdollisuus osallistua luennolle sekä tutustua aiheeseen konkreettisesti oman koiran kanssa luennon jälkeen pienryhmässä (3-4 koirakkoa). Luennolle saadaan luultavasti etämahdollisuus ja kuunteluoppilaaksikin voi jäädä! Luento kestää kaksi tuntia ja koulutusta on yhteensä 4h eli 1h/ryhmä. Ryhmät jaetaan ennakkotietojen perusteella, jotta jokaiselle koirakolle saataisiin mahdollisimman sopivat harjoitukset.

Hinnat JANKK jäsenille: pienryhmäpaikka+luento n. 42-56 €, kuunteluoppilaspaikka+luento 20 € tai pelkkä (etä/lähi)luento 15 €, hinnat voivat hieman muuttua riippuen osallistujamääristä. Haku avataan jäsenille 1.8. ja se päättyy 16.10., jonka jälkeen haku aukeaa ulkopuolisille, jos koulutus ei täyty omista jäsenistä. Ulkopuolisille luento+pienryhmäpaikka n. 65€, luento+kuunteluoppilaspaikka 40 € ja luento 30€. Koska harjoituspaikat ovat rajatut, niin mahdollisesti ryhmäpaikat jaetaan talkoovertailulla. Luentoa on suunniteltu aamupäivälle, sitten koirien haku-/ruokatauko ja iltapäivälle pienryhmäharjoitukset. 

Tässä vielä pieni esittely Saarasta:

Saara on kolmekymppinen koiraharrastaja, jolla on kotonaan tällä hetkellä kaksi polski owczarek nizinnya ja yksi bordercollie. Saara on valmistunut eläintenkouluttajaksi (at) 2021, jota ennen on suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa eläintenkouluttamisen perusopinnot sekä käytöshäiriöiden anatomia-verkkokurssin. Muihin Saaran saavutuksiin kuuluu Pawsiteamin Kiva käsittelijä- koulutus ja tietenkin Certified Control Unleashed Instructor-sertifikaatti. Hän on erityisesti kiinnostunut koirien hyvinvoinnista ja sen tukemisesta menetelmien, kuten omaehtoisuus, valinnanvapaus ja hallinnan tunne, avulla. Saaran koulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen ja hänen arvoihinsa kuuluvat hyvinvointi, turvallisuus, koiralähtöisyys, ammatillisuus ja hyvä mieli. Saara on kilpaillut koiriensa kanssa tokossa VOI- ja rallytokossa MES-luokassa sekä koiratanssin HTM avoimessa. Hänellä on koirien kanssa kokemusta myös BH-kokeesta sekä noseworkistä. Lisää Saarasta voi lukea täällä: lystitassun takana – tavoitteena iloinen koira .