Janakkalan Koirakerho ry.

Janakkalan Koirakerho ry on perustettu vuonna 1994 edistämään vastuullista koiraharrastustoimintaa. 

Tarjoamme jäsenillemme koulutusta sekä luentoja agilityn, koiratanssin, rally-tokon ja tokon parissa. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia sekä virallisia kilpailuja ja kokeita.

Yhdistys on SKL:n (Suomen Kennelliitto), Etelä-Hämeen kennelpiirin, SAGI:n (Suomen Agilityliitto), Linnaseutu ry:n  ja ESLU (Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu) jäsen.

 

Janakkalan Koirakerhon arvot


Kohtelemme toisiamme ystävällisesti ja kunnioittavasti emmekä salli huonoa käytöstä. Kaikki jäsenet ovat samanarvoisia harrastamastaan lajista riippumatta. Kaikki koirarodut ovat tervetulleita toimintaamme.

Janakkalan Koirakerho ry. on sitoutunut edistämään hyvää koiranpitoa ja –käyttöä Suomen Kennelliiton ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Jokainen harrastaja sekä kouluttaja on omalta osaltaan velvollinen huolehtimaan, että koiria kohdellaan asianmukaisesti ja koirien hyvinvointi otetaan huomioon kaikessa toiminnassa. Janakkalan Koirakerho noudattaa Reilu Peli – urheiluyhteisön eettisiä periaatteita, Suomen Palveluskoiraliiton eettisiä ohjeita, Suomen Agilityliiton etiikkaohjeita ja ohjeita hyvästä koiranpidosta agilityharjoituksissa sekä ­kilpailuissa.

 

Me toimimme yhdessä


Yhdistys järjestää vuosittain useita tapahtumia, kilpailuja sekä kokeita. Näistä saadulla tuotolla rahoitamme kerhon harjoittelupaikkojen vuokra- ja ylläpitomenoja (n. 114 000 €/vuosi). Yhdessä me mahdollistamme jäsenillemme mahdollisimman hyvät harjoitteluolosuhteet. 

Yhdistyksessämme ei ole palkattua työvoimaa, vaan kaikki mitä tapahtuu, tehdään yhdessä. 

Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa, mutta se on monella tavalla palkitsevaa. Hyvä mieli syntyy, kun on voinut olla hyödyksi toimintamme järjestämiseksi ja koiraharrastustoiminnan edistämiseksi.

Yhdistyksen toiminta on mahdollista vain jos jäsenet osallistuvat  toiminnan luomiseen.
 Koiriin liittyvä lainsäädäntö

Suomen palveluskoiraliiton eettiset ohjeet

Suomen Agilityliiton etiikkaohjeet
 

Hyvä koiranpito agilityssa