Maiju Ojamiehen tokokoulutus 13.12.2020

13.12.2020

Maiju Ojamies kouluttaa koirakoille tokoa 13.12. Janakkalan koirakerhon lämpimässä hallissa.

Treeniaikaa 30min, hinta-arvio 35e (jäsenet).Ilmoittautuminen jäsenille on auki Neptonissa. Seuran ulkopuoliset kiinnostuneet voivat laittaa viestiä tuulia.isoviita@gmail.com

Maiju kertoo itsestään:

"Olen aloittanut koiraharrastamisen 16 vuotta sitten ensimmäisen oman koirani, nyt jo 17-vuotiaan westie Ukon kanssa. Agilityn rinnalle tullut toko vei mukanaan ja nyt jo edesmenneestä Elli-westiestäkin saatiin urakoitua tottelevaisuusvalio. Tällä hetkellä 8,5-vuotias bordercollie Ihme on tottelevaisuus- ja agilityvalio ja kuulunut useita vuosia TOKO-valmennusrenkaaseen sekä viime vuonna TOKO-edustusjoukkueeseen ja sen kanssa on kisattu myös PK-lajien, rally-tokon ja koiratanssin alemmissa luokissa. Puolitoistavuotias bordercollie Lempi vasta aloittelee harrastusuraansa tokon, PK-lajien ja agilityn parissa.
Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja olen myös suorittanut käyttäytymisanalyysipohjaiset eläinkouluttajaopinnot Tampereen yliopistossa. Kouluttajana ja koiranohjaajana minulle on erityisen tärkeää, että koira ja ohjaaja muodostavat hyvän tiimin, jossa yhteistyö toimii, yhteinen tekeminen on mukavaa, osapuolet luottavat toisiinsa ja kommunikaatio toimii molempiin suuntiin. Tavoitteenani on ohjaajaa kohtaan aktiivinen ja yritteliäs koira, joka toimii tehtävään sopivassa vireessä työskennellen tarkasti ja keskittyneesti mutta silti rennosti ilman ylimääräistä painetta tai stressiä. Jotta tähän päästään, koiralla täytyy toki olla myös riittävät tekniset taidot ja esimerkiksi kehonhallintaan ja fyysiseen kuntoon liittyvät valmiudet eri tehtävien suorittamiseen.”