Anu Ylösen mentaalivalmennus kisajännityksestä

25.3.2022 klo 17:00

Anu Ylösen keskusteleva luento jännittämisestä ja erityisesti kisajännittämisestä. Mielikuvaharjoitteet on kuvailtu rally-tokomaailmasta, mutta luento sopii kaikkien lajien harrastajille ja itse voi kuvitella oman lajinsa kisatilanteen ja -näkymän harjoitteissa. Tilaisuus on keskusteluhenkinen ja vuorovaikutteinen.

Kesto 2,5 h, hinta jäsenille 16 e. Ilmoittautuminen Hoikassa.

 

Anun esittely itsestään:

Olen sairaanhoitaja AMK (sis.kir hoitotyö sekä mielenterveyshoitotyö), ratkaisukeskeinen coach ja eläinavusteinen valmentaja. Olenkorennon perustin 2018 tuottamaan eläinavusteista monipuolista toimintaa erilaisille ihmisille.

Olen taustaltani myös lentopalloa ammatikseni pelannut urheilija noin 20 vuoden takaa, koiraharrastaja lähes 30 vuoden ajalta. Pelaajauralla pääsin useisiin jännittäviin tilanteisiin menestyksekkään joukkueen kanssa. Eli olen mm. Suomen mestaruudesta taistellut 7 kertaa ja maajoukkueessa edustanut myös. Näillä taustoilla olen päässyt kokemaan jännittämistä useamman kerran. Ja mielenkiintoista on ollut, että muistan lentopalloilijana joukkueen jäsenenä selvinnyt noista tilanteista menestyksekkäämmin kuin koirakisoissa.

Nyt eläkkeellä olevan amstaffi Sylvi koiran kanssa kisasimme näyttelykehissä, tokossa ja rallytokossa. Tuloksena meillä FI MVA, JV-11, TK1 ja RT2. Kuitenkin kisojen/kokeiden jälkeen jäi tunne, että ”kotona osataan paremmin”. Niin kuin monella koiraharrastajalla ensimmäinen miete on: koirani ei osaa, olenko treenannut oikeita häiriöitä, mikä ihme sitä Sylviä oikein vaivaa. Totesinkin, että me olemme koirani kanssa hyviä treenaajia, muttei kisailijoita. Ja meitä ei kyllä kokemattomuudesta voinut syyttää, yritys oli kova. Harmillisesti ymmärsin myöhemmin, että syynähän olen minä itse. Koira vaistoaa ja koiraa on vain vaikea huijata olemalla teennäisesti rento. Olen näiden kokemusten jälkeen tutustunut jännittämiseen.

Mitä keinoja meillä on auttaa itseä, jotta koiran kanssa kilpailutilanne menisi helpommin? Miten valmistan itseäni kisaan? Miten seuraan ja kommentoin muiden suorituksia? Miten puhun itselleni?

Nyt uutena harrastus- ja työkaverinani on kultainennoutaja, reilu 2-vuotias Uuno. Uunon kanssa tavoite on saada hänet työkaveriksi terapeuttiseen työhön yrityksessäni. Lisäksi tavoite on ainakin toko kentillä kisaillakin ja näyttelyissä pyörähtää. Lisäksi uutena lajina on tulleet noutajien metsästys lajit. Jännittäviä hetkiä siis jälleen edessä tämän iloisen poikasen kanssa.