Noseworkin koulutusryhmät

JANKK Nosework-ryhmien kuvaukset / Syksy 2023

 

Nosework ryhmät saattavat harjoitella myös muualla kuin jankk-areenalla

 

Perusteet / tiistai 17:00-19:30
Päivi Täppinen & apukouluttaja Anu Hongisto

12 kertaa, hinta 114 € / koirakko, ryhmään otetaan 4 koirakkoa.

Harjoitukset Turengin koululla tai muussa kouluttajan määrittämässä paikassa.

Harrasteryhmä - Perustason etsinnät / tiistai 17:00-19:30

Paula Vartiamäki

12 kertaa, hinta 114 € / koirakko, ryhmään otetaan 4 koirakkoa

Harjoitukset Turengin koululla tai muussa kouluttajan määrittämässä paikassa.

 

 

Harrasteryhmä - Taitavat harrastajat / keskiviikko 17:30-19:30

Jaana Salmela

12 kertaa, hinta 114 € / koirakko, ryhmään otetaan 6 koirakkoa

Harjoitukset Turengin koululla tai muussa kouluttajan määrittämässä paikassa.

Kuvaus: Haluatko treenata nosea monipuolisesti yhdessä koirasi kanssa harrastaen ja yhä paremmaksi kaksikoksi kehittyen, mutta ette voi käydä kokeissa? Tämä ryhmä on sinulle! Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti koirakoille, jotka eivät voi tai joilla ei ole oikeutta osallistua virallisiin kokeisiin. Möllikokeissa käyminen ei ole este ryhmään pääsylle. Kaikki etsintämuodot tulisi olla tuttuja, etsinnän perusteet hallussa, lajin säännöt selvillä ja ehkä jo vähän muitakin hajuja haistettu. Eli perusteet on hallussa ja nyt ollaan lisää treeniä ja haasteita vailla. Ryhmän tavoitteena on antaa mielekästä tekemistä ja uusia oivalluksia kaikenlaisille koirakoille, niille aivan erityisille, jotta mieli pysyy virkeänä ja aivot saavat työtä.

 

 

Kokeisiin tähtäävät / keskiviikko 19:30-21:00

Ilona Joensuu

12 kertaa, hinta 114 € / koirakko, ryhmään otetaan 4 koirakkoa

Harjoitukset Turengin koululla tai muussa kouluttajan määrittämässä paikassa.

 

 

Alkeet / perjantai 18:30-20:00

Merja Vanhanen & apukouluttaja Pirjo Yli-Muilu

12 kertaa, hinta 114 € / koirakko, ryhmään otetaan 4 koirakkoa.

Harjoitukset JANKK-areenalla, Turengin koululla tai muussa kouluttajan määrittämässä paikassa.

 

Koekoirakot / tiistai 18:00-20:00 ja torstai 18:00-20:00

Elina Pekkola

6 kertaa / ryhmä, hinta 57 € / koirakko, kumpaankin ryhmään otetaan 6 koirakkoa, talkoovaatimus 5h

Harjoitukset Hämeenlinna - Janakkala - Hattula -alueilla

Kuvaus: Koekoirakot-ryhmät soveltuu koirakoille, jotka käyvät virallisissa kokeissa. Syyskauden ryhmät on jaettu kahdelle eri päivälle toteutettavien treenitasojen mukaisesti. Ryhmässä harjoitellaan kokeenomaisia alueita tai yksittäisiä teemoja, jotka vievät koirakoita eteenpäin koesuorituksissa. Ryhmässä harjoitellaan kaikilla nw-koeluokkien hydrolaateilla. Harjoituksissa keskitytään mm. aikapaineeseen, harjoitellaan uusien sääntöjen mukaista palkkausta ylläpitäen koiran motivaatiota, häiriöitä, sekä ohjaajille varmuutta toimia koetilanteessa. Ryhmiin voi hakea eri koeluokissa osallistuvat koirat. HUOMIOI hakiessa, että päivissä on treenien suhteen tasoero.

Tiistai: Treenissä tehdään 1-luokan tasoisia etsintöjä

Torstai: Treenissä tehdään 2-luokan tasoisia etsintöjä

ALKEET

Nose Work alkeissa sisäänajetaan 1-luokan haju, harjoitellaan hajuerottelua, ilmaisun ja etsinnän alkeita. Lajia voi harrastaa koira kuin koira karvoihin katsomatta, kunhan nenä toimii. Lajissa koira pääsee toteuttamaan lajityypillistä käytöstä nosen innoittavassa etsinnän maailmassa. Mukava harrastus aktivoida koiraa, kasvattaa koiran itseluottamusta ja motivaatiota sen työskennellessä itsenäisesti ja samalla vahvistaen myös ohjaajan kanssa yhteistyötä. Ohjaajalle tämä laji antaa monimuotoisuutta koirankoulutukseen, taitoa lukea koiran elekieltä sekä palkkaamisen oikeaa ajoittumista sekä sen myötä koulutuksen eteenpäin viemistä. Laji ei vaadi erityistaitoja, ja se soveltuu kaiken ikäisille koirille ja ohjaajille. Ryhmä harjoittelee pääasiassa jankk-areenalla.


PERUSTEET

Perusteet ryhmässä lähdetään viemään eteenpäin alkeissa opittuja taitoja ja syventämään ilmaisua mm. lisäämällä selkeyttä ja kestoa ilmaisuun ja etsintöihin. Koirakolle tutustutetaan myös erilaisia etsintämuotoja. Ryhmä soveltuu alkeet ja perusteet käyneille koirakoille, joiden tulee syventää vielä etsinnän perustaitoja, erilaisia korkeuksia ja kätköpaikkoja. Soveltuu myös ylemmän tason koirakoille, mikäli tarvitsee "palata" hiomaan perustaitoja ja saada lisää varmuutta etsintöihin. Ryhmä soveltuu koirakoille oli koetavoitteita tai ei. 
Ryhmä toteutetaan koirakot huomioiden yksilöinä, kuitenkin ryhmäkuvauksen tason mukaisesti. Ryhmä saattaa harjoitella myös muualla kuin jankk-areenalla. 


 

HARRASTERYHMÄT


Harrasteryhmät soveltuvat kaikille koirakoille, jotka ovat käyneet alkeet (ja mieluusti myös perusteet). Ryhmät ovat ensisijaisesti koirakoille, joilla ei ole välttämättä tällä hetkellä koetavoitteita, mutta mikäli sellaisia matkan varrella tulee niin nämäkin ryhmät antavat erittäin hyvät valmiudet jatkaa kilpailemaan tähtääviin myöhemmin.
Ryhmät sopivat koiran aktivoimiseen, lisäävät motivaatiota ja koiranlukutaitoa. Ilon kautta, hauskoja etsintöjä ilman kokeiden suuntaviivoja rajoittamassa etsinnän ulottuvuuksia niin koiralle kuin ohjaajalle. Ryhmä saattaa harjoitella osan kerroista myös muualla kuin jankk-areenalla.


KOKEISIIN TÄHTÄÄVÄT

Ryhmä soveltuu koirakoille, joilla on aikeissa aloittaa kokeet vuoden 2023 aikana ja alkeet sekä perusteet ovat suoritettu.

Ryhmässä harjoitellaan 1-luokan mukaisia etsintöjä ja etsintävalmiuksia kokeita silmällä pitäen. Ryhmässä harjoitellaan pääasiallisesti 1-luokan hajulla, mutta tutustutetaan koirakoille myös jo muut nose work kokeissa käytetyt 2- ja 3-luokan hajut. Kauden aikana harjoitellaan kaikkia etsintämuotoja mahdollisuuksien mukaan.  Ryhmä toteutetaan koirakot huomioiden yksilöinä, kuitenkin ryhmäkuvauksen tason mukaisesti. Ryhmä saattaa harjoitella myös muualla kuin jankk-areenalla. 


KOEKOIRAKOT

Ryhmä soveltuu koirakoille, jotka jo osallistuvat 1. tai 2. luokan kokeisiin. Ryhmässä harjoitellaan kokeenomaisia alueita tai yksittäisiä teemoja, jotka vievät koirakoita eteenpäin koesuorituksissa. Ryhmässä harjoitellaan kaikilla nw koe luokkien hajuilla. Harjoituksissa keskitytään mm. aikapaineeseen, harjoitellaan uusien sääntöjen mukaista palkkausta ylläpitäen koiran motivaatiota, häiriöitä, sekä ohjaajille varmuutta toimia koetilanteessa. Ryhmä toteutetaan koirakot huomioiden yksilöinä, kuitenkin ryhmäkuvauksen tason mukaisesti. Ryhmä saattaa harjoitella myös muualla kuin jankk-areenalla. 

Nosework valmennusryhmä 2023

 

Nosen valmennusryhmä on suunnattu ensisijaisesti lajin viikkoryhmien kouluttajille ja koekoirakoille. Ryhmään voi hakea myös lähes koevalmis koirakko, jolla tarkoitus aloittaa kokeet seuraavan puolen vuoden aikana, koirakon tulee osata tehdä etsintää kaikissa neljässä etsintämuodossa sekä ilmaisu tulee olla opeteltuna. Edellä mainitut seikat vaikuttavat ryhmään pääsyyn, ryhmäkasausta ei tehdä pelkästään talkoovertailun perusteella.

 

Koko vuoden kestävään valmennusryhmään haetaan yhdessä haussa ja se kuluttaa vertailtutunteja 5 per kausi. (yhteensä 15h vuoden aikana). Kouluttajana Mervi Niemi, Suomen Eläinkoulutuskeskus

 

Ryhmä kokoontuu pääasiassa muualla kuin jankk-areenalla, Hämeenlinna-Riihimäki ja lähialueet välillä. Valkkulaiset osallistuvat ratatreenien vetämiseen.

 

Ryhmä kokoontuu 10 kertaa vuoden aikana.

 

Valkkupäivät ovat jaettu 4 koirakon ryhmiin ja kunkin ryhmän treeniaika on n. 1 t 45 min. Ryhmäjärjestys on kiertävä ja sijoittuu klo 9:30-16:30 väliselle ajalle.

 

2023 alustavasti suunnitellut päivämäärät:

28.1.

25.2.

25.3.

15.4.

28.5.

17.6.

12.8.

23.9.

21.10.

26.11. (su)

 

Hinta: 8 koirakkoa - 55€/kerta (yht. 550€/vuosi) 12 koirakkoa - 45€/kerta (yht. 450€/vuosi)