AGILITY

Kuva: Päivi Remula

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva vauhdikas liikuntamuoto, missä ihminen ohjaa koiran virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti tuomarin suunnitteleman radan läpi. Agility on avoin kaiken rotuisille koirille ja sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Janakkalan koirakerho tarjoaa jäsenilleen agilitykoulutusta eri tasoryhmissä sekä erityyppisiä lisäkoulutuksia. Seuran tavoitteena on saada harrastuksen pariin aktiivisia, tavoitteellisia ja mahdollisesti myös kilpailevia koirakoita.

Agilityn koulutuspolku JANKK:ssa alkaa leikkikoulusta ja jatkuu agilityeskarin kautta agilityn ala-asteelle. Ala-asteen jälkeen opetellaan kepit ja kontaktit kuntoon ja siitä siirrytään agilityn yläasteelle.  Yläasteen jälkeen koirakko voi halutessaan hakeutua kilpailevien ryhmään. Tarjolla on myös "Hyvin vuoksi"-agilityryhmä koirakoille, joilla ei ole kisatavoitteita. Enemmän tietoa kursseista ja koulutuspolusta löydät "Agilityn koulutusryhmät"-sivulta.

Kesken harjoituskauden saattaa myös ryhmäpaikkoja vapautua, jolloin voimme ottaa uusia harrastajia mukaan myös kesken kauden. Joten seuraathan ilmoituksia tai otat itse yhteyttä!

Mikäli olet vailla ryhmäpaikkaa lähetä yhteydenottolomake valitsemalla kohta agilitykoulutukset

Kaikkien ryhmissämme harjoittelevien tulee kilpailuihin osallistuessaan edustaa Janakkalan Koirakerho ry:tä ja ryhmissämme harjoittelevilla tulee olla agilitylisenssi.

Agilitylisenssistä saat tietoa TÄÄLTÄ

Agilitykilpailussa noudatetaan Suomen Antidoping-toimikunnan ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä.


Lisätietoa JANKK ry:n agilitytoiminnasta saat lajitoimikunnalta.

 

Suomen Agilityliiton etiikkaohjeet

 

Hyvä koiranpito agilityharjoituksissa sekä -kilpailuissa