Tokon valmennusryhmä

 

Hakeminen valmennusryhmään

Ilmoittaudu ryhmään täyttämällä ilmoittautumislomake, sama kuin viikkoryhmiin. (näkyy vain hakuaikana).

Ennen ilmoittautumista lue huolella läpi ryhmän toimintatavoista kertova teksti alla.

 

Toimintatavat

JANKKin tottelevaisuuskoulutuksen valmennusryhmän on tarkoitus tukea edistyneempia ohjaajia etenemään tokossa niin pitkälle kuin rahkeet ja into riittävät. Ryhmälle pyritään antamaan mahdollisuus sellaiseen treenaamiseen, joihin normaaleissa viikkotreeneissä ei välttämättä pystytä. Treenaamisen lisäksi pyritään myös nostamaan seuran tokoilijoiden tasoa ja lisäämään kilpailemisintoa.

Ryhmän toiminta kiteytyykin seuraaviin asioihin: yhteenkuuluvuus, yhteistyö, tavoitteellisuus ja suuri palo tokotteluun! 

Kenelle

Valmennusryhmään voivat hakea JANKKin omat koirakot, jotka joko jo kisaavat tai joiden on tarkoitus kisata tokossa. Koiran iällä tai tasolla ei muutoin ole väliä, kunhan ohjaaja on valmis panostamaan lajiin/tokoiluun sekä on myös kiinnostunut tokon kouluttamisesta. Sitoutuminen ryhmän toimintaan ja muiden auttamiseen on tärkeää!

Ryhmään voivat hakea myös jo valioituneet tai muissa valmennusrenkaissa toimivat koirakot.

Ryhmän toiminta

Ryhmä kokoontuu normaalien ryhmien lisäksi, eli osallistuminen valmennusryhmään ei sulje pois mahdollisuutta päästä tavalliseen tokoryhmään. Ryhmä kokoontuu 1-2 kertaa kuukaudessa siten, että 

  • ryhmä joko treenaa keskenään ilman kouluttajaa,
  • kouluttamaan on pyydetty seuran sisältä tokokouluttaja tai
  • paikalle pyydetään ulkopuolinen kouluttaja, jonka palkkion ryhmäläiset maksavat. 

TÄRKEÄÄ! Koska ryhmä joutuu treenaamaan myös ilman kouluttajaa tulee ryhmäläisillä olla riittävät valmiudet auttaa toisiaan treeneissä (liikkuroinnit, sovittujen häiriöiden toteutus, treenin kommentointi ja muu auttaminen). Ryhmäläisten tuki toisilleen on siis tärkeää, jo pelkästään ryhmän toiminnan kannalta!

Ryhmän koko

Ryhmään otetaan hakijoiden määrästä riippuen 6-10 koirakkoa. 

Hyödyt

Mahdollisuus päästä ulkopuolisiin koulutuksiin etusijalla (tietyt koulutukset).
Säännöllisesti kokoontuva treeniporukka.
Erilaisten treenitapojen kokeileminen ja löytäminen.
JANKKin tuki valmennusryhmien toiminnalle.

Vaatimukset ja velvollisuudet

Ryhmän jäseniltä edellytetään sitoutumista ryhmään ja aktiivista osallistumista ryhmän koulutuksiin. Ryhmäläisiä edellytetään myös jakamaan ryhmässä oppimaansa ja saamaansa tietoa myös muille seuran jäsenille (mm. harjoituskilpailujen ja teemakoulutuksien järjestäminen).

Lisäksi:

  • Jankkin jäsenyys ja ryhmäpaikkaan vaadittavat talkootunnit (5).
  • Kustannukset, kuten esim. ulkopuolisen kouluttajan palkkiot ja mahdolliset hallivuokrat, jaetaan ryhmän jäsenten kesken. (Ulkopuolinen koulutus voi maksaa kouluttajasta riippuen 35-70 euroa.)
  • Ryhmän jäsen sitoutuu ensisijaisesti edustamaan JANKKia arvokisoissa (piirinmestaruudet sekä sm-kilpailut).

Hakeminen ja valintakriteerit

Tokotoimikunta tekee päätöksen valittavista koirakoista.

Mikäli ryhmästä jää pois koirakoita tai tilanne muuten vaatii, voidaan kauden vaihtuessa järjestää uusi haku ryhmän täydentämiseksi.

Mikäli soveltuvia hakijoita on enemmän kuin vapaita paikkoja tai mikäli valintaa ei pystytä suorittamaan hakemusten perusteella, järjestetään valinta-/näyttökoe. Kokeessa suoritetaan kisamaisesti tai koirakon tason mukaisesti etukäteen ilmoitetut 4-6 liikettä. Tuomari/tuomarit arvioivat suorituksen ja tekevät tokotoimikunnalle esityksen valittavista koirakoista. 

Ryhmään otetaan sopivassa suhteessa valioituneita/muissa valmennusrenkaissa toimivia sekä muita koirakoita.

Ryhmästä poisjääminen ja eroaminen/erottaminen

Ryhmän jäsen voi erota ryhmästä ilmoittamalla siitä ryhmän koordinaattorille tai tokotoimikunnalle.
Ryhmästä puolestaan voidaan erottaa mm. toistuvien poissaolojen ja maksamattomien koulutusten takia. Mahdollisista syistä ja ratkaisukeinoista keskustellaan aina ensin ohjaajan kanssa. Tokotoimikunta käsittelee erottamisen.

Lisätiedot

ryhmän koordinaattori Mari Kiuru, maku@wippies.fi