Agilityn koulutusryhmät

Periaatteena on, että tasolta toiselle siirrytään, kun edellinen kurssi on suoritettu leikkikoulusta yläasteelle asti. Jos oppimista ja etenemistä taidoissa ei tapahdu, voi saman tason kurssille osallistua kahdesti. Koulutusohjaaja antaa palautteen, jonka perusteella ohjaaja tietää, mille kurssille seuraavaksi kannattaa hakeutua. Tavoitteena on saada kahdessa vuodessa koirakko kisavalmiiksi.

Huomioithan, että agilityssä on kaksi kautta: kesäkausi ja talvikausi (=syys- ja kevätkausi). Tämä tarkoittaa sitä, että haut agilityryhmiin tapahtuvat kesäkauden haussa ja syyskauden haussa. Kevätkaudelle ei ole erillistä hakua, vain syyskauden ryhmissä olleiden talkoot tarkistetaan ja ryhmät jatkavat paikallaan. Poikkeuksena on leikkikoulu, joka pyritään aloittamaan myös kevätkaudelle. Syyskaudelle hakevat ryhmäläiset sitoutuvat olemaan kevätkauden samoissa ryhmissä. Koulutuspolun ryhmissä taso vaihtuu automaattisesti seuraavaan siirryttäessä syyskaudelta kevätkaudelle.

 

Kesäkaudelle 2024 haussa:

 

Leikkikoulu (12 kertaa, / 10h talkoita, ikäsuositus 2 kk-): tavoitteena koiran ja ohjaajan hyvä suhde, motivoitunut, sopivassa vireessä työskentelevä, hyvin palkkautuva ja aktiiivisesti oppiva koira sekä ohjaaja, joka ymmärtää oman osuutensa koiransa oppimisen mahdollistajana. Estefokus ja yhteinen harjoituskupla

Agilityeskari taso 1 (12 kertaa / 10h talkoita, ikäsuositus 6 kk-): tavoitteena koira, jonka estefokus on kehittymässä vahvaksi hyvää vauhtia, käännöstreeni on käynnissä, koiran ja ohjaajan asenne on: agility is fun :)

Agilityeskari taso 2 (12 kertaa / 10h talkoita, ikäsuositus 10 kk-): tavoitteena koirakko, joka pystyy tekemään hyvässä vireessä vauhdikkaasti pieniä ratoja (ei keppejä tai kontakteja)

Agilityn ala-aste (12 kertaa / 10h talkoita, ikäsuositus 12 kk-): tavoitteena koirakko, joka pystyy tekemään ykkösluokan hyppyratoja, joissa on erilaisia käännöksiä ja etenemisiä (ei keppejä tai kontakteja)

Kepit ja kontaktit taso 1 (12 kertaa / 10h talkoita, ikäsuositus 12 kk-): perusteet, tavoitteena varmat ja nopeat kontakti- ja keppisuoritukset 

Agilityn yläaste (12 kertaa / 10h talkoita, ikäsuositus 12 kk-): Tässä ryhmässä koirakolla voivat kepit ja kontaktit olla pientä hiomista vailla valmiina ja niitä voidaan tehdä radan osana. Tavoitteena kisavalmis koirakko

Kilpailemaan tähtäävät (12 kertaa / 10h talkoita): Väliryhmä JANKK koulutuspolun (leikkikoulu-yläaste) käyneille koirakoille (tai vastaavat taidot) ennen kilpailevien ryhmiä.


Kilpailevien ryhmät (12 kertaa / 10h talkoita): monipuolisia harjoituksia ryhmän tarpeiden mukaan valmisratakentällä

Huvin vuoksi (12 kertaa / 10h talkoita): Harjoituksia koirakoille vailla kisatavoitteita. Koirilla tulee olla estetaidot kunnossa, pystyy tekemään vähintään pientä rataa ja kepit ja kontaktit viimeistelyä vaille valmiit.

Junnuryhmä (12 kertaa / 10h talkoita) Harjoitusten pääpaino on agilityn lajitaidoissa niin ohjaajan kuin koirankin osalta ja sisällöt tukevat mahdollisuutta aloittaa kilpaileminen lajissa juniorin niin halutessa. Koirakolla tulee olla hallussa perustaidot esteiden suorittamisesta - myös kepit ja kontaktit viimeistelyä vaille valmiit. Tarvittaessa huoltajan tulee olla paikalla ryhmän ajan.

Juoksukontaktikurssi - alkeet (luento + 6 treenikertaa / vie 5h talkoita) - kouluttajana Mona Liljegren, Ykslysti: Alkeisryhmässä on treeniaikaa 15min/koirakko. Ryhmässä harjoitellaan mattotyöskentelyä ja edetään mahdollisesti lankulle, koiran osaamisen ja edistymisen mukaan. Ryhmä ei vie agilityn viikkoryhmäpaikkaa eli voit osallistua juoksarikurssille sekä viikkoryhmään. Ryhmä kokoontuu kesällä 2-3 viikon välein ja väliviikoilla tarkoitus treenata omatoimisesti.

Juoksukontaktikurssi - jatko (luento + 6 treenikertaa / vie 5h talkoita) - kouluttajana Mona Liljegren, Ykslysti: Jatkoryhmässä on treeniaikaa 20min/koirakko. Koiralla tulee olla valmis mattotyöskentely, sillä harjoitukset suunnataan lankulle tai puomille koiran osaamisen mukaan. Ryhmä ei vie agilityn viikkoryhmäpaikkaa eli voit osallistua juoksarikurssille sekä viikkoryhmään. Ryhmä kokoontuu kesällä 2-3 viikon välein ja väliviikoilla tarkoitus treenata omatoimisesti.

 

Kaikilla JANKK:n agilityryhmissä harjoittelevilla tulee olla Suomen Agilityliiton lisenssi, jonka edustusseura JANKK!