Agilityn koulutusryhmät

Periaatteena on, että tasolta toiselle siirrytään, kun edellinen kurssi on suoritettu leikkikoulusta yläasteelle asti. Jos oppimista ja etenemistä taidoissa ei tapahdu, voi saman tason kurssille osallistua kahdesti. Koulutusohjaaja antaa palautteen, jonka perusteella ohjaaja tietää, mille kurssille seuraavaksi kannattaa hakeutua. Tavoitteena on saada kahdessa vuodessa koirakko kisavalmiiksi.

Syys- ja kevätkaudelle 2023-24 suunnitteilla:

Leikkikoulu (12 kertaa, ikäsuositus 2 kk-): tavoitteena koiran ja ohjaajan hyvä suhde, motivoitunut, sopivassa vireessä työskentelevä, hyvin palkkautuva ja aktiiivisesti oppiva koira sekä ohjaaja, joka ymmärtää oman osuutensa koiransa oppimisen mahdollistajana

Agilityeskari taso 1(12 kertaa,  ikäsuositus 6 kk-): tavoitteena koira, jonka estefokus on kehittymässä vahvaksi hyvää vauhtia, käännöstreeni on käynnissä, koiran ja ohjaajan asenne on: agility is fun :)

Agilityeskari taso 2 (12 kertaa, ikäsuositus 10 kk-): tavoitteena koirakko, joka pystyy tekemään hyvässä vireessä vauhdikkaasti pieniä ratoja (ei keppejä tai kontakteja)

Agilityn ala-aste (12 kertaa, ikäsuositus 12 kk-): tavoitteena koirakko, joka pystyy tekemään ykkösluokan hyppyratoja, joissa on erilaisia käännöksiä ja etenemisiä (ei keppejä tai kontakteja)

Kepit ja kontaktit taso 1 (12 kertaa, ikäsuositus 12 kk-): perusteet, tavoitteena varmat ja nopeat kontakti- ja keppisuoritukset 

Kepit ja kontaktit taso 2 (12 kertaa, ikäsuositus 12 kk-):  jatkoa kepit ja kontaktit taso 1-koulutukseen. Haasteet, tavoitteena varmat ja nopeat kontakti- ja keppisuoritukset radan osana.

Agilityn yläaste (12 kertaa, ikäsuositus 12 kk-): Tässä ryhmässä koirakolla voivat kepit ja kontaktit olla pientä hiomista vailla valmiina ja niitä voidaan tehdä radan osana. Tavoitteena kisavalmis koirakko

Kilpailemaan tähtäävät (12 kertaa): Väliryhmä JANKK koulutuspolun (leikkikoulu-yläaste) käyneille koirakoille ennen kilpailevien ryhmiä.

Taitoagility (6 kertaa - vie 5h talkoita): Treenit täsmentyvät osallistujien toiveiden mukaan, koirakoiden tasovaatimus: esteet osaavat, periaatteessa kisavalmiit.


Kilpailevien ryhmät kahdella kentällä (12 kertaa): monipuolisia harjoituksia ryhmän tarpeiden mukaan

Kilpailevien teemaryhmä: ohjaajan rytmitykset ja tekniikat ja koiran taidot - kahdella kentällä ohjaajan rytmitykset ja tekniikat ja koiran taidot (12 kertaa): Pääpaino ohjaajan liikerytmityksissä sekä optimaalisen linjauksen ja ohjaustekniikan valinnoissa.. Mukana koiran taitotreeniä kuten lukitukset ja itsenäisyys sekä suulliset vihjeet. Tasovaatimus: kilpailevat koirakot, joilla on kaikki esteet hallussa ja osaavat mennä pidempää rataa.

Junnuryhmä (6 kertaa - vie 5h talkoita): JANKK:n junnuohjaajille tarkoitettu ryhmä.

Agirinki: arvokisoihin tähtäävien agilityn korkeakoulu, tavoitteellinen valmennusryhmä, lisätiedot täällä
 

Mona Liljegrenin ja Reetta Pirttikosken treeniryhmä:

Uutuutena talvikaudelle on tulossa kahden ostetun valmentajan vetämä viikkotreeniryhmä! Ryhmään osallistuvien koirien tulee osata vähintään tehdä muutaman esteen ratapätkiä – kepit ja kontaktit saavat olla vaiheessa, myös kisaamaan tähtäävät ja kisaavat koirakot erittäin tervetulleita! Syyskaudella ryhmässä 8 ohjattua treenikertaa (molemmilla kouluttajilla 4) ja 8 omatoimitreenikertaa kun treenataan kouluttajien antamia läksyjä. Keväällä treenit jatkuvat samalla kaavalla. Lisätietoa täällä.

 

Kimin viikkoryhmät (12 kertaa) Kim Kurkinen valmentaa perjantaisin JANKK-koirakoirakoita isolla kentällä (SK1-2). Ryhmässä on 3 koirakkoa/ tunti. Ensimmäinen ryhmä rakentaa radan (klo 16:30-17) ja viimeinen ryhmä purkaa radan (klo 20-20:15). Ryhmä soveltuu kaikentasoisille koirakoille. Treeneissä on valittavana kaksi eri tasoista ratapohjaa sekä mahdollisuus tekniikkatreeniin.

 

Kaikilla JANKK:n agilityryhmissä harjoittelevilla tulee olla Suomen Agilityliiton lisenssi, jonka edustusseura JANKK!